2010. március 23., kedd

Szülinapodra


Szeretlekem!

Marosvásárhely, 2010. március 23.


Amikor utoljára láttalak jókedved volt. Örültem, hogy vidám voltál, örültem a jókedvednek, a mosolyodnak, hiszen gyönyörű szép mosolyod van.

De mint minden embernek, neked is többféle mosolyod van. Viszont a mosolygás nálad már-már színészi tehetség, hiszen többféle képen nagyot alakíthatsz, mert helyzetekhez igazodóan kihasználod e bájt.

Vidám kis mosolyod van ha poénkodsz, ha csak viccelődsz, akkor bohém kis mosollyal érzékelteted, a kimondott sértéseket nem gondolod komolyan.

Van, hogy hamiskásan, kacérkodóan mosolyogsz, mintha érdekelne valaki, közben igazából nem vagy odaérte. Olyan álarc-mosolyod is van, ami úgymond, csak vigyorgásnak tűnik, ez általában a kis „kamuzós” mosoly, ilyenkor megjátszod, hogy örülsz valakinek/valaminek, ezt az álarcot akkor veszed fel, amikor nem akarod kimutatni vagy meg akarod hazudtolni a tényleges érzéseid az illetővel szemben. Ha nem árulsz el bizonyos dolgokat, felöltöd a huncut kis mosolyod is, például, ha szemétkedésen/perverzségeken jár az eszed. Van cikiző mosolyod is, amikor csak az a szándékod, hogy a másik idegeivel játszodj, s minél előbb felhúzd az illetőt, annyira, hogy kiakadjon rád, majd meg azon nevethess, hogy kiakadt. Ha tudod, hogy fénykép készül rólad, simán fel tudod venni a boldogság álarcát, mialatt az is lehet, hogy szíved mélyén szomorú vagy, s inkább sírnál, minthogy itt pózolgass a kamera előtt.

Ha rám mosolyogsz érzékelem, hogy mi van a mosoly hátterében. A természetes mosolyod mindig elbűvöl – az a szerényke kis mosoly – mely a maga egyszerűségében szép.

Minden nő szereti, ha a kedvében járnak, s ha ténylegesen, szívből örülsz valaminek/valakinek, olyankor visszatükröződik a szemedből a nyugodt kis öröm, az belső mosoly, a boldogság.

Ez ritkán adatik meg, hiszen sok minden aggaszt, s e miatt feldúlt lelkiállapot vesz erőt rajtad. Tehát van szomorú mosolyod is, amikor gond üldögél arcodon vagy valamilyen fájdalom ér, csüggedsz és bánattal vagy teli. Ilyenkor optimista hozzáállással nem igazán lehet felvidítani, kizökkenteni gyötrelmeid alól, de együtt érezve – ha ironikusan is – általában sikerül mosolyt csalnom bájos kis arcodra, s olyankor boldog vagyok, ha tudom, hogy ez az én érdemem, nekem köszönhető – hogy rám mosolyogsz – s örülsz annak hogy felvidítottalak. Az ilyenkor ragyogó szemeden látszik, hogy örülsz, ezek szerint következtethető, hogy a lelkedig tudok hatolni, hogy egy kis belső boldogságot kavarjak odabent, s én szeretem, ha boldogságot kotyvaszthatok a lelkedben.

Rég láttalak, rég láttam az élő mosolyod. Minden egyes mosolyod a maga módján szép, s szépséged bájos sokoldalúsága fogva tartja gondolataim, a mosolyod börtönébe vagyok bezárva. Gondolataim folyton veled foglalkoznak. Minél többet gondolok rád annál jobban hiányzol…

A mai nap más, mint a többi, mert ma van a születésnapod. Minél több van belőle az embernek, annál tovább él. Találj rá a boldogságodra, csak ezt tudom kívánni, de ez nem kis dolog. 1001 pusshi!

Remélem, mihamarabb találkozunk, hiszen a mosolyt jelented számomra!



Szeretettel:

a kis Sarlatán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a véleményed?